Sem član Foto kluba Tržič. Imam naziv F3. Dobil sem nekaj priznanj za skupne razstave, leta 2016 pa tudi Zlato medaljo Janeza Puharja pri JSKD Kranj.

 

Rojen sem v prejšnjem stoletju, leta 1956. S fotografijo sem se srečal že v osnovni šoli, v okviru tehničnega pouka. Tisti čas so bili stroški za nabavo fotoaparata previsoki in je posledično moje zanimanje za fotografiranje zamrlo. Kasneje, ko sem se zaposlil, sem kupil Kodakovo »trotlkamero« in fotografiral predvsem družinske dogodke.

Okrog leta 1978 sem kupil rusko 8 mm filmsko kamero in projektor, s katero sem snemal kratke družinske in lokalne dogodke.

Ko so se kasneje pojavile prve sodobnejše, 8 mm kamere na mini kasete, sem užival z Blaupunktovo, kasneje še s Canonovo in Sonyjevo kamero. V letu 1998 sem pričel fotografirati s Pentaxom. Fotografije so mi, tako kot večini,  razvijali v foto studiju, takoj ko se je pojavila možnost, pa sem fotografije dal posneti tudi na CD-je.

Razvoj je šel hitro navzgor v smeri digitalne tehnike in kmalu sem za službene namene uporabljal digitalni fotoaparat, moj prvi lastni, resnejši, pa je bil aparat Canon 550D.

Danes uporabljam Canon 6D in različne objektive. Rad fotografiram vse vrste motivov od makro posnetkov, pokrajine, dokumentarne, potovalne, družinske in portretne fotografije.

V novejšem času se rad ukvarjam in delam posnetke z dronom DJI Spark, s katerim beležim svet z drugačne, ptičje perspektive.