Navodila

Navodila za pošiljanje gradiv na spletnih straneh fotoklub.si

Priprava gradiva (avtor prispevka)

Fotografije za objavo na internetni strani avtor pripravi v velikosti 1920 pxi in 72 dpi

Fotografije za predogled (portreti ali logotip za k besedilu) 20 X 20 in 72 dpi

Fotografije poimenujemo brez šumnikov na sledeč način: [Ime Priimek] Naslov fotografije. Če je fotografija namenjena za določeno rubriko dodamo _ (podčrtaj) in temo. Npr.: _fotografija meseca novembra.
Kako pridemo do oglatega oklepaja:
Oglati oklepaj za OSX:
[ (alt + š).   ] (alt + đ)
Oglati oklepaj za Windows:

alt gr + F ali G

Člani, ki so dosegli na natečajih uspehe pošljejo gradiva za objavo v rubriki DOSEŽKI NAŠIH ČLANOV https://fotoklub.si/nasi-clani/dosezki-nasih-clanov/ pošljejo tekst v .doc ali .txt. V tekstu se napiše naziv razspisa (kraj, klub) in temo v kateri je posamezna fotografija sodelovala. Lahko dodate tudi splošne info o razspisu, koliko je bilo sodelujočih in kakšne nagrade (nazivi) so bili razspisani.

Gradiva se pošiljajo po mailu na naslov: dusan@trzic.net

Fotografije in ostala gradiva (CV, predstavnostna fotografija, …) shranimo v mapo, ki jo poimenujemo po imenu in priimku Avtorja.

Če so gradiva bolj obsežna (fotografije), jih lahko kompresiramo v programu https://fromsmash.com/ in pošljemo tako, da vpišemo elektronsko pošto prejemnika (dusan@trzic.net)

Člani, ki želijo izdelovati potopise, lahko uporabijo brezplačni program https://www.blogger.com/ Za objavo na spletnih straneh fotokluba pošljejo link na svojo stran. Npr.: https://podrekarji.blogspot.com/  (moj blog je vzorčen).
Če bi kdo želel pomoč, prvo objavo lahko pripravimo skupaj (delavnica).

Novi člani naj za predstavitev v rubriki “Naši člani” pošljejo svoj portret in osebni opis fotografske poti na dusan@trzic.net.

Vse člane pozivam, da čim večkrat delite spletno stran fotokluba na socialnih omrežjih, da povečamo obisk.

Za vse dodatne informacije sem na voljo dusan@trzic.net